اخبار ستاد
1403/7/16 دوشنبه ۲.۵ میلیون هکتار از اراضی کشور در ۶ سال گذشته تثبیت شده است

به گزارش خبرگزاری اهواز- ایرنا - دبیر ستاد ملی ‌سیاستگذاری و هماهنگی ‌مدیریت‌ مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: ۲.۵ میلیون هکتار از عرصه‌ها و اراضی کشور با همکاری دستگاه‌ها مختلف به ویژه سازمان منابع طبیعی در ۶ سال گذشته تثبیت شده است با این حال راه طولانی برای مدیریت این عرصه‌ها در پیش رو است.

به گزارش ایرنا علی‌محمد طهماسبی‌بیرگانی روز دوشنبه در نشست هم‌اندیشی و آیین امضای تفاهمنامه مهار کانون ریزگرد در ماهشهر اظهار کرد: حدود ۳۵ میلیون هکتار مناطق غبارخیز در کشور وجود دارد که این مناطق در ۲۳ استان پراکنده هستند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین استان‌ها در زمینه مدیریت گرد و غبار، خوزستان است از این رو باید بر رفع این معضل همچنان تمرکز و اقدامات مناسب را اجرایی کرد.

به گفته طهماسبی، ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی ‌مدیریت‌ مقابله با پدیده گرد و غبار از سال ۹۵ تاکنون حدود ۳۴ هزار میلیارد ریال اعتبارِ از محل صندوق توسعه ملی و از منابع عمومی دریافت کرده و به دستگاه‌های ذی‌ربط اختصاص داده است.

اختصاص ۵۲ درصد اعتبارات مقابله با گرد و غبار به خوزستان

وی افزود: از اعتباری که برای مقابله با گرد و غبار داده شده است حدود ۵۲ درصد به خوزستان اختصاص پیدا کرده است که این مساله نشان از اهمیت استان خوزستان در کشور است.

دبیر ستاد ملی ‌سیاستگذاری و هماهنگی ‌مدیریت‌ مقابله با پدیده گرد و غبار تثبیت کانون ۱۲۰ هزار هکتاری جنوب شرق استان را یکی از اقدامات شاخص و مهم ستاد ملی دانست و آن را یک تجربه موثر از همکاری و هم‌افزایی دولت‌ها، دستگاه‌های اجرایی و دیگر نهادها عنوان کرد.

وی در ادامه بر انجام اقدامات مقابله‌ای متناسب با وضعیت منطقه همچون نوع خاک، اقلیم، منابع آب موجود و... تاکید کرد و گفت: در زمینه مقابله با ریزگرد ضرورت دارد کار براساس اصول علمی انجام شود تا نتیجه مطلوب به دست آید.

طهماسبی افزود: به عنوان مثال در ماهشهر و هندیجان با اراضی شور و گونه‌های "نم شور پسند" مواجه هستیم که با کمبود آب، این گونه‌ها محو و با تمرکز آب این پوشش برمی‌گردد.

وی‌ همچنین بر استفاده از تجربیات طرح‌های اجرا شده، نقاط قوت و ضعف طرح‌ها، استفاده از ظرفیت مردمی، کشاورزان و دامداران برای بهتر اجرایی شدن طرح‌های مقابله با ریزگرد تاکید کرد.

در پایان این نشست تفاهمنامه مهار کانون ۶ ریزگرد استان در پهنه ماهشهر _هندیجان به وسعت ۱۰ هزار هکتار میان شرکت‌های پتروشیمی و اداره منابع طبیعی خوزستان با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان و استانداری خوزستان منعقد شد.

نسخه قابل چاپ
بيشتر